Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Hjem

Louise Kidde Sauntved
Berlinale 9. - 20. Februar    
              Senturas udsendte på filmfestival                                    2000

 

Priser

Hurricane

The Talented Mr. Ripley

Magnolia

Anbefalinger

Stjernecirkus - deCaprio

Zentropa-nyt

Ankomst

Historisk oversigt

 

 

 

 

 

 

Korte nyheder

Se hvem der fik priserne.

Sidste udkald
Så er Berlinfilmfestivalen ved at være slut for denne gang, og det er tid til at gøre stillingen op. Søndag uddeles de gyldne, forsølvede og prestigefyldte for den 50. gang, og indtil videre er der ikke nogen, der har en klar ide om, hvem der vinder dette års hovedkonkurrence.

Det hidtil bedste bud, er kinesiske Zhang Yimou's 'Wo de fu qin mu qin' (The road home). En meget afdæmpet og følelsesfuld film, om to unge elskende I en lille landsby i Kina, fortalt af deres søn, der kommer hjem til faderens ligfærd fyrre år efter. Det er en film, der bedre end de fleste film formår at vise den største og mest ægte kærlighed, næsten uden at bruge ord, og uden at lade de to unge elskende røre hinanden. Lidt af en præstation, og meget modigt. Den er bestemt ikke chanceløs. Eneste hindring skulle vøre at kinesiske Gong Li er præsident for dette ærs jury, men hvem har sagt, at man ikke mä stemme pä sit eget land, når det laver så fremragende film.

Også Paul Thomas Andersons 'Magnolia' ligger oppe blandt de allerbedste, men på en eller anden måde ville det virke for oplagt, at give hovedprisen til den. Måske mest fordi festivalen efterhånden er blevet så stor og så domineret af amerikanske film, at hjertet uvilkårligt er med de mindre og knapt så kommercielt orienterede produktioner.

Af skuespillerpræstationer er Denzel Washington en klar favorit for sin præstation som Rubin Carter I 'Hurricane', en rolle han da også både har inkasseret en Golden Globe og en oscarnominering for. Et eller andet sted ville det dog være forfriskende, og måske også lidt provokerende hvis prisen for bedste skuespiller gik til Jim Carrey for hans fantastiske præstationsom Andy Kaufman I Milos Forman's 'Man on the moon'. Provokerende fordi Carrey meget ufortjent blev forbigået ved dette års oscarnomineringer. Også Julianne Moore I 'Magnolia' fortjener en anerkendelse.

Men lad os vente og se til søndag kl. 14.00, hvor resultatet bliver afsløret ved en pressekonference der sendes live over internettet på Berlinalens officielle hjemmeside www.berlinale.de.

 

That's what friends are for
Tidligere på ugen bragte vi nyheden om, at Zentropa har fået rettighederne til den nyeste film med Leonardo diCaprio, 'Don's Plum' (se nedenfor). Allerede der begyndte alarmklokkerne at ringe lige så svagt i baghovedet på jeres udsendte reporter: Hvorfor har Zentropa fået den deal, så store er de jo heller ikke, selvom de undertiden lader som om.

Nu viser det sig da også, at der ikke er tale om en NY film, men derimod om en filmskoleproduktion, som Leonardo diCaprio og Tobey Maguire hjalp en af deres kammerater med at lave, mens han endnu gik pä filmskole, og de begge var unge og ukendte. Nu vil han tjene store penge pä sin tidligere vens stjernestatus. Leonardo har prøvet at stoppe filmen, fordi den efter sigende hverken er særligt godt lavet,eller særligt godt spillet, han derfor frygter, den vil skade hans videre karriere. Man kan vist roligt gä ud fra, at de to ikke er særligt gode venner mere!

 

Trust film Sales distribuerer Leonardo diCaprio
Trust Film Sales, Zentropas internationale salgsenhed, har netop købt verdenssalgsrettighederne til filmen 'Don's Plum'. Den er instrueret af debutanten R. D. Robb, produceres af Polo Pictures Entertainment inc. og har bl.a. Leonardo diCaprio og Tobey Maguire på rollelisten. Filmen har været undervejs i flere år og er på nuværende tidspunkt i post-produktion hos Zentropa. Trust Film Sales regner med at præsentere filmen på årets Cannes festival til maj, hvor de i øvrigt er repræsenteret med hele ti titler. Zentropa arbejder i øjeblikket med R.D. Robb på hans andet spillefilmsprojekt.


Oscarnominering til dansk kortfilm
Så ligger nomineringen til årets oscar klar, og det er med stor glæde vi kan meddele, at Henrik Ruben Genz‘ børnekortfilm 'Bror min Bror', der vandt børnefilmprisen glasbjørnen på sidste års Berlinale, er nomineret til bedste kortfilm. Det er således fjerde år i træk, at Danmark har en nominering i denne kategori. Godt gået! Lad os håbe det går som sidste år, hvor Anders Thomas Jensen som bekendt fik en af de små gyldne mænd med hjem for 'Valgaften'. Derudover er svenske Colin Nutleys tredie spillefilm 'Under Solen' nomineret i kategorien bedste udenlandske film. Man kan ikke helt lade være med, at ærgre sig over, at det ikke blev 'Mifunes sidste sang', der løb af med den ære. Favoritten i denne kategori, Almodovars 'Alt om min mor' er imidlertid løbet med alt, hvad der er af priser, siden den kom ud. Senest en golden globe som bedste udenlandske film - så mon ikke den tager en oscar også.


Hold øje med Denzel
Denzel Washington er aktuel på Berlinfilmfestivalen med 'Hurricane', historien om en bokser, hvis gyldne karriere får en brat afslutning, da han bliver anholdt for mord. Denzel Washington fik en Golden Globe for sin præstation, og er netop også blevet nomineret til en oscar. Filmen bliver vist på festivalens hovedkonkurrence torsdag, så hold øje med Senturas hjemmeside, hvor der vil være både anmeldelse af filmen og glimt fra pressemødet.


Hold øje med
Saltwater, instrueret af Conor McPherson. En lun komedie, om en lille moderløs italiensk familie i en mindst lige sæ lille irsk by. De har kun hinanden at tage sig af, men nogengange kan det også være arbejde nok.

 

[h j e m]