Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem

 M A G A S I N   F O R   F I L M   -  L I T T E R A T U R   -  T V                 w w w . s e n t u r a . d k

 

 


Økonomisk kvægdriver

Tv-stationen på kvægtorvet har fået ny administrerende direktør. Det blev en kvindelig DJØF'er med et fornemt c.v. Det bliver hendes opgave at genrejse stationen økonomisk, og hendes baggrund giver grund til at tro, at det kan lade sig gøre.

 

Af Allan Helleskov Kleiner

En månedslang ørkenvandring blev endelig overstået tirsdag den 12. oktober, da den 44-årige cand. merc. uddannede Cristina Lage Hansen blev præsenteret som ny administrerende direktør for TV 2. Hun overtager pisken, efter Jørgen Flindt Pedersen trak sig i utide en måned tidligere.

Hun blev headhuntet af Jens Bilgrav-Nielsen, de øvrige tre medlemmer af bestyrelsen, og personalekonsulentfirmaet P.A. Consulting. De har sammen haft omkring fyrre navne oppe at vende og endte altså med Cristina Lage Hansen, som den bedst kvalificerede af de seks navne, som var med i slutspurten.

Kulturel problemknuser
Den i Brasilien fødte økonom har tidligere haft kulturen tæt inde på livet. Hun kommer direkte fra Danmarks førende kunstmuseum, Louisiana, hvor hun har været direktør siden 1996 først som drift- og økonomidirektør og siden 1998 som øverste direktør.

På de udmeldinger, der er kommet i forbindelse med hendes udnævnelse, tyder det på, at hendes samarbejdstalent vil blive en stor fordel. Samtidig er hun kendt for at være en problemknuser, problemet på TV 2 er i først omgang den skrantende økonomi. Hun bliver da også rost fra alle sider for netop for være i besiddelse af et stort økonomisk og analytisk talent.

Stationen skal rejses økonomisk, og hun ligner den person, der kan gøre det, men hendes manglende erfaring med journalistik og medier kan blive en hæmsko. Hun har ingen erfaring fra de danske medievirksomheder og branchens specielle miljø. Genrejsningen skal ske i samarbejde med journalisterne ellers bliver løsningen for kortsigtet.

Prestige virksomheder
Cristina Lage Hansen har et imponerende cv, hvor alle store danske prestigefyldte virksomheder toppes om at stå øverst. Hun har, foruden på Louisiana, haft chefstillinger i Privatbanken, både Fondsafdeling og Afdelingen for Udlandsfilialer, ISS og Kulturby 96.

Også bestyrelsesposter i nogle af Danmarks største virksomheder kan hun prale af: Superfos, Realkredit Danmark, Scanlines, Kapital Holding, Gyldendal samt som næstformand i Gigtforeningens forretningsudvalg. Poster hun alle fratræder i forbindelse med det nye engagement. TV 2 har fået en leder med en teoretisk uddannelse og stor praktisk erfaring, som er uddannet til at svinge pisken.

Læs kommentar om situationen på TV 2

[ h j e m ]