Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Publiceret d. 8.10.2009
[Opdateret d. 8.10.2009]

ANMELDELSE
Inger Wolf:
Sangfuglen
Kriminalroman
301 sider
Kr. 249,-
Modtryk
Udkommet 24. september 2009

 

Af
Kirsten van der Poel
Omslag til bogen

Inger Wolf
Er født 1971, bosat i Århus – sammen med sin kæreste og datter.

Har en BA i engelsk fra Handelshøjskolen, som hun bruger i sit freelance oversættelsesarbejde.

Udgav sin første kriminalroman Sort Sensommer i 2006.

Sangfugl er hendes tredje kriminalroman.*

RELEVANTE LINKS:

Besøg Inger Wolfs hjemmeside...

Læs Senturas interview med Inger Wolf fra 2008...


  Mere bestialsk end konkurrenterne

Velskrevet, uhyre spændende – og rigtig modbydelig kriminalroman fra Inger Wolf.

ANMELDELSE: Stoffer, dyremishandling og ensomme unge mennesker er hovedingredienserne i Sangfuglen – og det er som om, Inger Wolf graver et stykke dybere end tidligere.

Det hele er ligesom blevet mere råt og bestialsk.

Det gode gamle team
Igen møder vi vicekriminalkommissær Daniel Trokic og hans team; Lisa Korneliussen og Jasper Taurup.

Denne gang skal de opklare et uhyggeligt og bestialsk mord på en ung pige. Hun er ilde tilredt, og sagen kompliceres gennem hele bogen af flere uhyggelige hændelser.

Kvindeligt mordoffer
Maja Nielsen findes myrdet. Stærkt forslået ligger hendes lig i midtbyen – nær kirkegården. Med første patrulje på stedet er hendes fætter Simon, der er politimand og arbejder sammen med Trocik og hans team.

Maja Nielsen var tilsyneladende en ung kvinde med et ganske almindeligt liv. Hun var ved forberede sig til Musikkonservatoriets optagelsesprøve, hun havde en kæreste og arbejdede frivilligt på et lokalt velgørenhedsprojekt.

Ligsyn og tekniske undersøgelser tyder i første omgang på selvmord, men efterforskningen af Majas liv trækker vicekriminalkommissær Trocik og hans folk med rundt i en uhyggelig verden af dårligt sammensatte relationer og forsømt barndom.

Midt i efterforskningen bliver den lidt ældre Anja Mikkelsen myrdet i en trafikulykke, og det er længe svært for Trocik og hans folk at se sammenhængen. Det viser sig, at de to piger som børn er kommet på den samme gård med heste, men hvordan hænger det sammen med Majas uhyggelige mareridt om hestehoveder, og det at nogen vil de to piger af dage?

Stærke sidehistorier
Wolfs styrke ligger tydeligt i psykopat-historien, men også i sidehistorierne er Wolf stærk.

Især Trociks private historie løfter niveauet og medvirker til, at Wolf denne gang virkelig har fået en stærk professionel roman ud af det.

Vicekriminalkommissær Trocik er en interessant figur med rødder i det tidligere Eks-Jugoslavien, og alene det, at en kvindelig forfatter tør kaste sig ud i at skrive om så maskulin en hovedperson, er imponerende. I Sangfuglen får læseren den måske foreløbige afslutning på historien om Trociks forsvundne kusine i Bosnien.

Desuden er der fra begyndelsen af denne tredje roman i serien lagt op til, at Trocik må overveje, om han vil overtage sin chef Agersunds plads. Agersund er syg og må trappe ned, hvilket giver oplagte muligheder for Wolf til at fortsætte serien.

[ t o p ]       [ h j e m ]