Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Offentliggjort d. 1.10.2003
[Opdateret d. 2.10.2003]

ANMELDELSE
John Irving:
Lyden af en, der prøver at være helt stille
Børnebog
Illustrationer: Tatjana Hauptmann
[Oversat af Jan Hansen]
40 sider
Kr. 199,-
Udkommet 2. oktober 2003
Lindhardt og Ringhof

 

Af
Frida Johanne Joel Jensen
[4 år – og et nok så vigtigt halvt år – gammel]
Omslag til bogen

OM BOGEN:
Med Lyden af en, der prøver at være helt stille debuterer John Irving som børnebogsforfatter. Men Irvings trofaste læsere har faktisk stiftet bekendtskab med historien tidligere; den indgik nemlig i Enke for et år, hvor børnebogsforfatteren Ted Cole fortæller sin datter Ruth den uhyggelige historie om ham eller den eller det, som boede inde i væggen – og kun kunne identificeres på lyden af en, der prøver at være helt stille…

/ujj


*

RELEVANTE LINKS:

Læs også om Rufs og Popcorn – efter eget udsagn er det anmelderskens hidtil næstbedste bog, kun overgået af Lyden af en, der prøver at være helt stille


 

BØRNEBOG – vores yngste anmelder tager bladet fra munden:
Musen –
i puden, i væggen,
i virkeligheden?

Det er en sjov bog, som piger sagtens kan læse uden at blive bange. Den er nemlig ikke uhyggelig, selvom der både er mus og monstre, spøgelser og store, forskrækkede drengeøjne i den.

Det var en sjov bog. Den var ikke spor uhyggelig – den var sjov, fordi drengen Tom troede, der var et monster, selvom det bare var en mus. Tom har helt store øjne, fordi han er forskrækket om natten.

Det var kun Tom, der vågnede om natten, ikke hans lillebror Tim. Og så gik Tom ind til faren, fordi han ikke vidste, hvad det var for en lyd. Faren sagde: "Vi må hellere gå ind på dit værelse." Men bamsen og Tom gik bare ud i haven en tur.

De så nogle vandekander og en pude, som bevægede sig. Måske var det, fordi musen var indeni? Musen er sådan lidt grå eller lysegrå, og den ser både fin og sød ud. Jeg vidste godt, at det bare var en mus og ikke noget monster, der var inde i væggen. Men det er nu mærkeligt, at musen er inde i væggen, for der kan den jo ikke være i virkeligheden. Og spøgelset findes ikke. I hvert fald ikke i virkeligheden.

Bedre end Peter Plys
Vi har læst bogen to gange i går og to gange i dag. Det er fire. Jeg er nemlig god til at tælle. Men jeg vågner aldrig om natten, for jeg sover lige så godt som far. Jeg er så doven som en tiger.

Bogen er også en pigebog; den er sjov for piger, selvom der er to drenge i den. Den har nogle meget fine tegninger, og man kan godt se, hvad der er på dem. Drengens hus har et lilla tag, så det er det pæneste. Jeg tror, det er en dame, der har tegnet tegningerne, fordi der både er noget lilla og noget gult. Men jeg tror, det er en mand, der har lavet historien.

Tom har en bamse, og jeg har en god dukke og så en bi, der kan synge. Det her er den bedste bog, jeg har – den er bedre end den med Rufs og Popcorn og også bedre end Peter Plys og hans venner. Den bedste film, jeg har set, det er Grislings store eventyr. Den så vi nemlig i biografen.

 

 

 

 

 

 

 

 

[ t o p ]       [ h j e m ]