Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem

 M A G A S I N   F O R   F I L M   -  L I T T E R A T U R   -  T V                 w w w . s e n t u r a . d k

 

 


 

"En hel kasse kardonger med banansmag - tak"

FILMANMELDELSE
Titel: "Kærlighed ved første hik!"
Danmark, 1999
Instr.: Tomas Villum Jensen
Producent: Regner Grasten
Manus: Søren Frellesen, Dennis Jürgensen
Fotograf: Dirk Brüel
Klip: Thomas Krag
Medv.: Robert Hansen, Sofie Lassen-Kahlke, Sebastian Jessen, Rasmus Albeck, Jonas Gülstorff, Karl Bille, Joachim Knop, Mira Wanting m.fl.
Prem.: 15.oktober 1999

 

Af Louise Kidde Sauntved

1.G’eren Victor er usikker, uerfaren og lidt kikset - og så er han syg! Ramt af et uhelbredeligt anfald af Anja-syge. Anja er smuk, populær - og så går hun i 3.G og er kæreste med den smarte Peter. Chancerne for at Victor nogensinde skal komme i nærkontakt med hans udkårne er mildt sagt temmelig små. Men når man nu er 16 år og forelsket for første gang, så er ingen forhindring for uovervindelig og intet nederlag for stort til lige at prøve én gang til.

Victor assisteres i sine lettere kiksede scoringsforsøg af vennerne Torkild og Nicolai, der gerne låner ham penge, men ikke rigtigt tror på hans chancer. Samtidig er Anja og Victors irriterende småbrødre ved at optage en katastrofefilm om deres dødsdømte kærlighedstogt, og de skyr ingen midler for at få nogen rigtigt interessante scener, hvilket ikke just gør situationen nemmere for den stakkels Victor. Men som i alle gode eventyr, står lykken den kække bi, og én gang skal jo også være den første. Men den forsmåede eks-kæreste lurer i kulissen.

Det er en rigtig sød, sjov og romantisk film, der helt sikkert vil ramme et ungt publikum. Den er meget tro mod Dennis Jürgensens bogforlæg, men han har også selv været med til at skrive manuskriptet. Robert Hansen er god og kejtet som Victor - han er bare så seksten år! Sofie Lassen-Kahlke som Anja er bare sød, men herligst er Karl Billes lettere overgearede Torkild og Rasmus Albeck som den storfilmende lillebror Esben, der i hvert fald ikke er bange for at gå til den lille lokale købmand og bede om en hel kasse ’kardonger’ - når nu storebror ikke selv tør. Det er ikke nogen stor film, men en lille perle, der gør én i godt humør på en trist regnvejrsdag. Så hvis du er 16 år og går og sukker efter storesøsters kønne veninde, er dette filmen at invitere hende med til.

[ h j e m ]