Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Publiceret d. 13.9.2006
[Opdateret d. 14.10.2006]

KONKURRENCE
Tre senturister fortæller om deres bedste læsested

 

Af
Red.
Mit bedste læsested
Senturas konkurrence lød på, at man skulle fortælle om sit bedste læsested enten i skrift eller med et billede. Konkurrencen sluttede 1. oktober 2006.

NB! Disse tre bidrag var bragt uden for konkurrencen.*

RELEVANTE LINKS:

Læs de tre vindertekster og andre udvalgte bidrag fra konkurrencen Mit bedste læsested...


 

Mit bedste læsested

Senturas skribenter og redaktører er også flittige læsere. Vi bringer her tre senturisters bud på deres bedste læsested til inspiration og fornøjelse.Med solbriller og sovepose
Er det ikke nok at sige, at jeg holder af at læse? Stedet er underordnet. I årevis har jeg haft tidsskrifter, romaner og digtsamlinger fast parkeret på toilettet. Fra årtusindeskiftet har jeg været indlemmet i pendlernes storfamilie, og siden har DSB's slidte plyssæder lagt luv til et nærmest astronomisk antal ombladringer fra min hånd. Badekarret er også en klar favorit: Fyldt med varmt vand og med en lille skarp balancerende på kanten. Sengen er fin - men trods alt bedre til at sove eller sjove i. Lænestolen, hængekøjen, sofaen, morgenbordet, trappestenen, når solen lige sniger sig til at kigge gennem skyerne i marts. Og soveposen! En eftermiddag i oktober med lav sol, solbriller og sovepose i skoven… Flyet sydpå, færgen nordpå - jeg tager, hvad der byder sig.

Ulf Joel JensenDet gør dejligt ondt
Lige nu skriver jeg om at læse. Det nyder jeg. Men jeg har læst alt for få klassikere fordi jeg aldrig har fundet et godt læsested. I min blå sofa får jeg ondt i lænden. Ved køkkenbordet får jeg ondt i nakken. På toilettet lange nosser. På biblioteket er der altid én som ikke kan betjene kopimaskinen. I toget kommer der altid en togrevisor når jeg lige har åbnet en god bog. Jeg har prøvet at gå i seng med Brødrene Karamazov. Idiot som jeg er. Hærværk i haven? For mange insekter. I stedet læser jeg romaner højt for en mikrofon. Det giver muskelsmerter, sukkersyge og gør mig hæs. Men det betaler mine regninger og på den måde vinder virkeligheden for en gangs skyld.

Bent Otto HansenMin læderstol med overblik
Mit bedste læsested er i lænestolen i stuen henne ved de store vinduer med masser af sollys strømmende ind. Stolen er egentlig ret grim. Jeg ville ønske, at jeg havde en gammel grøn lænestol med øreklapper og i plys. Det ville være rigtig bogormsagtig. I stedet for har jeg denne sorte læderstol, som vi har, fordi vi ikke har andre, og fordi nogen gav den til os i ren ulandshjælp.
Stolen er konstrueret, så man falder ned på gulvet og får den i nakken, hvis man lægger sin vægt på den forreste del af stolesædet. Det er overhovedet heller ikke meningen, at man skal lægge vægten der, for sædet er meget dybt, så det er meningen, at man skal synke helt ned i stolen, og så blive siddende. Når man sidder der, sidder man faktisk også temmelig godt. Man kan lige have sin tekop stående ovre i vindueskarmen, og ostemaden på gulvet ved siden af stolen.
Jeg kan godt lide mit læsested i den grimme, sorte, dybe læderstol, fordi den står i det bedste hjørne af stuen, hvor jeg samtidigt har fuldt overblik. Jeg kan lide mit læsested, fordi det er et godt læsested, og fordi det ligger lige i hjertet af mit nye hus.

Kirsten Haagensen[ t o p ]       [ h j e m ]