Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  

Publiceret d. 25.2.2004
[Opdateret d. 25.2.2004]

UDDRAG
Mian Lodalen:
Krummeklubbens skamløse søstre
[Orig. titel: Smulklubbens skamlösa systrar]
På dansk ved Iben Nink
Roman
236 sider
kr. 198,-
Forlaget Fringeløv
Udkommet november 2003

[Uddraget bringes med venlig tilladelse fra forlaget, oversætteren og forfatteren]

 

Af
Mian LodalenOmslag til bogen


*

RELEVANTE LINKS:

Forlaget Fringeløv er et lille fritidsforlag – besøg dets hjemmeside og læs mere om bogen – også lille uddrag [i PDF-format]

Læs Senturas anmeldelse af Mian Lodalens roman – "sjov, varm og underholdende"


 

SMÅ KLIP fra Mian Lodalens Krummeklubbens skamløse søstre:

10. juli

Vågnede klokken 12.40 ved at det ringede på døren, og jeg røg op af sengen som en katapult. Kroppen var slet ikke indforstået med denne uortodokse opvågnen, så nu har jeg en whiplash-agtig skade i nakken. Troede at C-skålen ikke kunne vente med at få mig at se og derfor havde taget toget direkte hertil fra Arlanda eller færgeterminalen. Men det viste sig bare at være en nabo som med tilbageholdt irritation spurgte om jeg havde taget hendes vasketid. Da hun så min morgenkrydder, de få uglede hårstriber og mit skæve, piskesmældsskadede hoved, indså hun at hun måtte lede efter vasketidstyven et andet sted.
       "Nej, okay. Så siger jeg undskyld. Hvis jeg vækkede dig," sagde hun uden at skjule en vis anklage i stemmen.
       Som om det ikke er min egen business hvor længe jeg vil sove. Jeg har måske ferie. Jeg har måske en anden døgnrytme. Jeg er måske ikke én af dem der lige efter nyhederne klokken 22 siger: "Nej, ved I hvad, der er jo også en dag i morgen". Måske mener jeg ikke at man nødvendigvis udretter "mest og bedst" mellem klokken 8.00 og 11.00, det kan være min kreativitet og fyndighed topper mellem 2.00 og 5.00.
       Der er en lutheransk skamfuldhed forbundet med at være natugle. Som om mennesker der står op klokken halv syv og spiser havregrød og Wasa Sport-knækbrød med gedesmør skulle være bedre end os andre.

[s. 130-131]

* * *

Det hele står lysende klart for mig. I 2000 år har mænd ikke lyttet til kvinder, og der er ingen klare tegn på at de skruer op for høreapparaterne i det næste århundrede heller. De er for stolte til at tage imod den slags tips fra andre mænd fordi de er bange for at blotte deres uvidenhed over for hinanden, specielt når det gælder sex. En lebbe derimod er både ufarlig, kønsløs og særdeles pålidelig.

[s. 81]

* * *

En del lebber bryder sig ikke om ordet "lesbisk". Så når de bliver spurgt om deres seksuelle identitet, svarer de ikke "jeg er lesbisk", men "jeg kan lide kvinder". Selv kunne jeg ikke drømme om at hykle på den måde. Det er faktisk ikke alle kvinder jeg kan lide.

[s. 150]

© Mian Lodalen 2003


[NB! Opsætningen af citaterne kan forekomme lidt anderledes end i bogen]

[ t o p ]       [ h j e m ]