Morfeus af Lyngsø udkommer som en flok løsark hæftet sammen i et ringbind og pakket ind i en kassette af pap. Bogen består både af mange og mange forskellige digte og en serie essays (erindrings- og erfaringsglimt), som tilsammen udgør en poetik. Lyngsø har selv stået for både layout og grafisk design af bogen, og netop digtenes opsætning, bogens layout og hele værkets stoflighed spiller en væsentlig rolle i Morfeus.
Digtene består af alt fra remix over klassiske sonetter til rim og remser og endelig knappe fragmenter rester af digte eller pludselige indfald. En stribe sider i træk fader teksten ud i hvidt, så de sidste linjer af teksten bliver usynlig. Andre steder skriver ordene sig ind over hinanden til en ulæselig miskmask af tryksværte. Andre steder igen danner ordene lange slynger af ord, som svæver og danser over siden. Eller spiraler, som forsvinder ind i sig selv. Eller geometriske former, som støder sammen. Eller også er der blot et enkelt ord på siden. Fx [OVERLOAD] eller FARFEUS (som efterfølgende er streget over).
Digtene lader sig mao. kun vanskeligt citere uden for sammenhæng (selvom enkelte tekststykker er svært dekorative fx rækken af tilfældige tegn og bogstaver, som holdt ud i en armslængde ligner et hologram af en nøgen kvinde vist nok et billede af en Eliza, som Lyngsø angiveligt havde en fling med i 70'erne).
Lyngsø skriver selv i stykket "ERFARING flerstemmighed og netværk" om bogens særlige udformning: "I MORFEUS er det ambitionen at løfte det ikke-lineære eller flerstemmige princip op på værkets niveau således at ikke blot den enkelte side, men også bogen som helhed udgør et rum eller netværk hvori der kan realiseres talløse forløb: Ligesom man i de to andre bøger [Lyngsøs tidligere bøger Force Majeure og Stof, red.] kunne finde forskellige veje ned over siden, kan man nu finde forskellige veje gennem bogen. Det er af dén grund jeg tænker værket som en verden…"