Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem
 M A G A S I N   F O R   L I T T E R A T U R   O G   L E V E N D E   B I L L E D E R                 w w w . s e n t u r a . d k  


ANMELDELSE
Ulf Nilsson (tekst) og Lilian Brøgger (tegninger):
Popcorn og Rufs – alt om kærlighed
Oversat fra svensk af Susanne Vebel
58 sider
kr. 219,-
Forlaget Forum
Udkommet september 2002


Af
Frida Johanne Joel Jensen, 3½ årBaggrund:
Popcorn og Rufs er en lille fortælling om, når kærligheden begynder: De to kaniner Popcorn og Rufs møder en dag hinanden i en lysning i skoven, sød musik opstår – men de må grueligt mange overvejelser og tilløb igennem, før de kan køre ud i sommerdagen på den store, røde motorcykel. Vroom. Bogen egner sig bedst til børn fra ca. fem år og op – og deres voksne.

*

RELEVANTE LINKS:

På Dotbot – folkebibliotekernes børneguide – kan man læse flere anmeldelser skrevet af børn

 
Min første anmeldelse:
Han ville bare ha' en kæreste

Historien er god og tegningerne meget fine nok, mener vor yngste anmelder og børnebogs-specialist om Popcorn og Rufs.
Men hvorfor hænger vasketøjet så højt, højt oppe?

Jeg hedder Johanne. Jeg er 3½ år, og jeg kan bedst lide at tegne. Min far har en gang kommet til at tegne på mig. Det var i hånden. Jeg har en dejlig dag i dag og har været til afrikansk dans. Og onkel Johnny er den allerbedste, der giver snørebånd til hele familien.

Illustration fra Popcorn og Rufs Min far har sagt, at det er mig, der bestemmer om den her bog, for det er mig, der har fået den. Og den er så god, at jeg gerne vil læse den hele dagen. Den bedste bog, jeg har, er Pippi og så den her, og så den med strudsen, der hedder Rasmus. For jeg kan godt li' Zooligisk Have. Men hvis det var musik, kunne jeg bedst lide Raz.

Den her historie var god, og tegningerne var ikke for dumme; de var meget fine nok. Den ene kanin legede bare, han var syg. For han var slet ikke syg – han ville bare ha' en kæreste. Men det er lidt mærkeligt, fordi da han legede, han var syg, gik han ud på badeværelset, og vasketøjet hang så højt, højt oppe, at han slet ikke kunne nå det. Og hvordan får han det så egentlig ned igen?

Illustration fra Popcorn og RufsKaninerne er søde – begge to. Og der skete bare det, at de blev kærester og gift og fik unger og kørte på en motorcykel. Vrooom. Den var rød. Kaninerne hedder Popcorn – dem bruger man normalt til at spise. Men den anden hed vist ikke noget.

Jeg har ingen kæreste. Far og mor er kærester, og i morgen må jeg godt få en fletning, når jeg skal i børnehave. Mine bedste venner i børnehaven er Alma, Sophia og Luna. Og mor og far og lillebror Anker. Alma er sjov at lege med. Vi leger far, mor og børn. Men ikke med dukker. Min dukke hedder Else. Og nogen gange hedder den Anker eller Johanne eller Rikke eller Ulf… Eller Johanne.

Og nu skal vi læse om kaninerne igen!

[ t o p ]       [ h j e m ]