Hvad er Sentura? | Indeks | Abonnement | Forhandlere | Links | Notits | Hjem

 M A G A S I N   F O R   F I L M   -  L I T T E R A T U R   -  T V                 w w w . s e n t u r a . d k

 

ANMELDELSE
Road Trip
Instruktør: Todd Phillips
Manuskript: Todd Phillips og Scot Armstrong
2000


Af Thomas Christensen

 

 
 
Livet i drengerøvenes univers

 

Livet på universitetet er en endeløs række af fristelser i hvert fald på film. Pigerne er mere end villige til at deltage i seksuelle eksperimenter og gerne optaget på video - i hvert fald på film. Og de udviser, efter nogle fattede, men forståelig raseriudfald, en nærmest grænseløs tilgivelse af ens lemfældige omgang med sandheden - i hvert fald på film og i hvert fald i Todd Phillips' Road Trip.

Josh (Breckin Meyer) er en absolut gennemsnitlig studerende på Ithaca Universitet i delstaten New York. Han har kendt sin nuværende kæreste Tiffany (Rachel Blanchard), siden de var fem. Skæbnen har nu anbragt dem på forskellige universiteter i hver sin ende af USA, og deres kærlighed må foregå pr. langdistance.
    Af hensyn til filmens fremdrift bryder han selvfølgelig sammen, da den lyshårede blondine Beth (Amy Smart) falbyder sin krop til ham, og hun insisterer selvfølgelig på at optage hele seancen på videobånd - det sker også kun på film. Det sker ved hjælp af det videokamera, som Josh bruger til de videobånd, han sender til sin kæreste. Gæt selv hvilket bånd, der ryger i kuverten. Og så er der ingen vej tilbage. Josh, to venner, en lånt bil og bilens modvillige ejer må på "Road Trip" tværs igennem USA efter kuverten med det afslørende videobånd.

Road Trip er en gennemført komedie, der trækker tungt på genrens klichêer - nogle gange for tungt. Karaktererne rummer ikke mere indsigt i deres eget liv, end der kan findes på bunden af en cola-flaske, hvilket netop gør bekendtskabet med dem til en fornøjelse.
    Filmen er en rammende skildring af, hvordan livet ser ud gennem drengerøvenes briller. Det er fuld af uforglemmelige floskler, vendepunkter der sætter ens liv i et kortvarigt og overfladisk relief, eksamenspensum der kan læres på 46 timer og - ikke at forglemme - letpåklædte kvinder. Road Trip skaber et velsmurt billede af drengerøvenes fantasiverden. Det er måske kun en film, men måske nok alligevel ikke så langt fra sandheden, som drengerøvene drømmer om, at den ser ud. Se den sammen med din indre dreng.

 

[ t o p ]       [ h j e m ]